tel: 00 381 62 220 406  |  email: office@savetovalistefilipovic.rs

Psihološko savetovalište psihoterapija

Novinski članci

Novinski članci:


Nasilje se često tretira kao gruba igra, pa đaci često i sami kažu da su se samo igrali, ističe Ljiljana Filipović, porodični psihoterapeut. Zato je važno prepoznati nasilje, znati njegovu tačnu definiciju, kako bi se ono sprečilo, ali i kako bi đaci postali svesni šta je gruba igra, a šta nasilje. (10.11.2010.)

Pokrajinska inspekcija ćuti o nasilju u Irigu – Politika


Vikend pred kvalifikacioni ispit đaci treba da se odmore i naspavaju. Savetuje se da imitiraju polaganje testa kod kuće. Mešavina strepnje, straha i preslišavanja širi se nemilice u redovima osmaka, pa i onih koji su zbirke zadataka pročešljali već nekoliko puta. Nije sve jedno da li će kvalifikacioni ispit, sudbonosan za nastavak školovanja pamtiti kao kamen spoticanja ili odskočnu dasku na obrazovnom putu. (18.06.2010.)

Crna čokolada i voće pred prijemi ispit – Politika


Teško je, bolno je, ali partneri treba da iskoriste iskustvo razvoda kako u novoj vezi ne bi pravili iste greške, savetuje psihoterapeut Ljiljana Filipović. (21.04.2010.)

Kako preživeti razvod braka – Blic Žena


Praznici su idealna prilika da roditelji i deca razgovaraju o svemu o čemu nisu stigli da pričaju zbog svakodnevne trke, objašnjavaju stručnjaci. Porodična okupljanja su, kažu oni, više od prazničnih rituala, jer su idealan način da se porodična zajednica učvrsti. Kroz ta okupljanja ogleda se celokupna klima porodičnih odnosa. (04.04.2010.)

Porodična okupljanja su recept za srećan život – Blic Žena


Tragovi karmina na kragni košulje, zgužvan hotelski račun, ljubavni SMS u memoriji njegovog telefona… Sve su to signali koji vas teraju da se zapitate da li vas partner vara. Ako ste se ikada našli u ovakvoj situaciji, onda sigurno znate u kakav se pakao pretvara veza posle otkrivanja ove bolne istine.(02.03.2010.)

Ima li braka posle prevare – Blic Žena


Pokloni služe da obraduju one koje volimo, učine ih zadovoljnim i da nas usreće, ali su i dobar način da se ljudi sprijatelje. Mada i jedna rumena jabuka može da sažme lepe želje darodavca u Novoj godini. (22.12.2009.)

Iznenađenje s mašnom – Politika Magazin

 

 

Kopiranje sadržaja nije dozvoljeno.